PDM susține simplificarea semnificativă a sistemului fiscal

octombrie 22nd, 2014

Partidul Democrat din Moldova (PDM) propune ca până la 12% din veniturile firmelor să fie scutite de impozit dacă investesc în cercetare și dezvoltare, măsură ce va stimula crearea de noi locuri de muncă în opinia democraților. Totodată, PDM susține simplificarea semnificativă a sistemului fiscal. “Vom comasa impozitele aferente pentru a face mai ușoară relația contribuabililor cu Fiscul. Antreprenorii vor beneficia de un sistem fiscal simplificat și un teren favorabil pentru extinderea afacerilor”, a declarat Pavel Filip, președintele Organizației Municipale PDM Chișinău, ministru degrevat al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, la întâlnirea cu angajații întreprinderii ”Zorile”.

Democratul a menționat că deja pentru relansarea economică, în domeniul industriei tehnologiei informației, a fost propus proiectul legii despre IT parcuri, care prevede introducerea unui impozit unic de 12% din vânzări. ”Iar acest model economic ar putea fi aplicat și în alte domenii, la scară națională”, a adăugat Pavel Filip. El a mai spus că nu teoretician și cunoaște nu din auzite despre problemele producătorilor autohtoni și a muncitorilor. „Am lucrat la producere peste 20 de ani. Pentru soluționarea principalelor probleme, echipa PDM propune un plan concret de creștere economică”,  a subliniat Pavel Filip.

Oamenii  prezenți la întâlnire au salutat această inițiativă, spunând că își doresc locuri de muncă acasă și salarii decente. În special, ei s-au arătat îngrijorați de lipsa locurilor de muncă pentru tineri, care după facultate sunt nevoiți să plece peste hotare. În replică, Pavel Filip a vorbit despre necesitatea revederii programului de studii, astfel ca să fie pregătiți specialiști solicitați pe piața de muncă. ”De exemplu, în sectorul IT se resimte un deficit acut de brațe de muncă, în condițiile în care salarialul în domeniu este unul dintre cele mai înalte pe economie”, a arătat ministrul degrevat al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Întâlnirea a avut loc marți, 21 octombrie, în cadrul consultării naționale cu cetățenii, inițiate de Partidul Democrat în satele şi oraşele din ţară pentru a include în programul electoral al formaţiunii soluţii pentru bunăstarea cetățenilor.Comments are closed.

Alte articole