Petro Poroşenko despre inițiativa lui Vlad Plahotniuc‎: „Datorită unor asemenea proiecte, se fac vizibile și schimbările spre bine din societate‎”

noiembrie 21st, 2014

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a mers aseară în vizită la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, împreună cu fondatorul Fundației Edelweiss, Vlad Plahotniuc, unde și-a anunțat susținerea pentru campania socială Renaşte Moldova. Șeful statului ucrainean a apreciat acțiunile ambițioase care au fost întreprinse pentru modernizarea maternității, anunță un comunicat de presă.

”Este foarte important să fie create cele mai bune condiții pentru viitoarele mame, iar acest proiect reprezintă un exemplu grăitor despre ce se poate obține prin implicare. Datorită unor asemenea proiecte, se fac vizibile și schimbările spre bine din societate”, a declarat Poroșenko, la Institutul Mamei și Copilului.

Președintele Ucrainei a făcut o paralelă între proiectul Renaște Moldova, inițiat de Fundația Edelweiss, și un proiect similar realizat în țara sa, care a avut ca obiectiv modernizarea centrelor perinatale. “Salut această campanie socială, o campanie de caritate cu nume sugestiv pentru Moldova. Și în Ucraina avem un proiect similar, care vizează modernizarea centrelor perinatale. Consider că de la renașterea acestor centre începe și renașterea țărilor”, a punctat șeful statului ucrainean.

Fondatorul Edelweisss, Vlad Plahotniuc, care este și inițiatorul proiectului de modernizarea a Institutului Mamei și Copilului, a vorbit la rândul sau despre motivul pentru care l-a invitat pe Petro Poroșenko să viziteze această maternitate, dar și despre importanța proiectului Renaște Moldova.‎

„Sunt foarte fericit că am avut posibilitatea de a-l invita astăzi aici pe un oaspete atât de înalt, pe preşedintele Ucrainei şi vechiul meu prieten, Petro Poroşenko. Fiind recent la Kiev, i-am povestit despre proiectul nostru şi el a căzut imediat de acord să îl susţină‎”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, Plahotniuc a menționbat că  în acest centru medical se nasc copii de toate naționalitățile, inclusiv ucraineni, iar scopul campaniei este de a crea cele mai bune condiții. “Mesajele de susținere ale prietenilor noștri sunt foarte importante în acest sens”,  a adaugat inițiatorul proiectului Renaşte Moldova, Vlad Plahotniuc.

Amintim că proiectul social Renaște Moldova a fost lansat în luna aprilie, în cadrul unui concert de caritate organizat de Fundația Edelweiss. De atunci, au fost făcute mii de donații, iar personalități notorii din Moldova și din străinătate, oameni politici, de afaceri și de cultură s-au alăturat campaniei și au transmis mesaje de susținere. Campania s-a bucurat de un real succes, iar fondurile necesare pentru reparații au fost deja acumulate. Primele etape ale proiectului de modernizare au fost realizate, iar noi saloane au fost date în folosință în cadrul maternității.Comments are closed.

Alte articole