Piaţa serviciilor aeriene între Moldova şi Rusia a fost liberalizată

iulie 11th, 2014

Restricțiile pentru cursele aeriene Chişinău-Moscova, unica destinaţie reglementată până în prezent în relaţiile de transport aerian între Moldova şi Federaţia Rusă, au fost anulate.

Decizia privind liberalizarea acestei destinaţii mai devreme decât se planifica anterior a fost luată în cadrul consultărilor bilaterale în domeniul transportului aerian, care au avut loc pe 24 iunie 2014 la Moscova, cu participarea autorităţilor de profil ale Moldovei şi Federaţiei Ruse şi a intrat în vigoare după schimbul de note diplomatice.

Anterior, în noiembrie 2012, autorităţile aeronautice ale Moldovei şi Federaţiei Ruse au decis liberalizarea totală a pieţei aeriene începând cu noiembrie 2014, iar avansarea acestui termen a fost determinată de cererea sporită din partea pasagerilor, precum şi de interesul mai multor companii aeriene.

Potrivit estimărilor Ministerului Transporturilor, liberalizarea pieţei va determina companiile aeriene să majoreze numărul de curse operate, precum şi să reducă costul biletelor.

Menţionăm că Acordul privind serviciile aeriene între Moldova şi Federaţia rusă prevedea desemnarea din partea fiecărei părţi a unei singure companii aeriene, precum şi coordonarea obligatorie a numărului de curse efectuate, care se stabilea pe principiul de paritate.Comments are closed.

Alte articole