Plahotniuc dezvăluie cum va fi ‎alcătuită lista electorală a PDM

august 1st, 2014

Fiecare candidat la funcţia de deputat va fi ales prin vot direct. Despre această iniţiativă a anunţat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Municipal al filialei Chișinău, unde a explicat cum va fi formată lista electorală a Partidului Democrat din Moldova.

Astfel, PDM va organiza alegeri interne pentru întocmirea listei partidului la parlamentare. Aceste alegeri interne sunt o premieră pentru Republica Moldova, dar reprezinta o metoda folosita cu succes in SUA si alte state cu democratii avansate.

Potrivit procedurii, membrii PDM din fiecare raion vor participa la identificarea celor mai potriviţi candidaţi, vor vota pentru aceştia şi vor indica şi locul lor în lista electorală a partidului. Intenţia este ca pe lista electorală a PDM să nimerească doar acei democrați care obțin mandat de încredere de la ceilalţi membri ai partidului.

În adresarea sa către colegii din conducerea Organizației Chișinău a partidului, Vlad Plahotniuc i-a îndemnat pe membrii PDM să se implice activ în desfăşurarea campaniei de alegeri interne. “Fiecare dintre dumneavoastră are șanse să obțină un loc eligibil pe lista PDM pentru parlamentare, dacă vă veți convinge colegii să vă voteze. Acei candidați care se bucură de respect între membrii și simpatizanții partidului au cele mai mari șanse să fie votați și să obțină un loc bun pe lista PDM”, a declarat prim-vicepreședintele formațiunii.Un comentariu la “Plahotniuc dezvăluie cum va fi ‎alcătuită lista electorală a PDM”

  1. Dumitru spune:

    Dupa parerea mea aceasta initativa este benefica pentru functionarea de mai departe a partidului, mai ales ca alegerea directa a candidatilor pe lista electorala este un princiupiu a democratismului pe larg folosit in alte tari. Eu sint de parere ca pe zi ce trece PD se intrarest, devina tot mai functional iar fiecarui membru i se acorda sanse egale sa se reprezinte.

Alte articole