Plahotniuc, în presa internaţională: Moldova este un reper important pe axa Washington – Bruxelles – Moscova

noiembrie 18th, 2014

Un editorial semnat de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost publicat în prestigiosul jurnal dedicat afacerilor europene Europolitics. În editorialul intitulat Moldova, un punct important pe axa Washington – Bruxelles – Moscova, prim-vicepreședintele Partidului Democrat susține capacitatea Moldovei de a funcționa ca factor de legătură între spațiul ex-sovietic și lumea occidentală.

„Fără nicio exagerare, Moldova are potențialul de a funcționa ca interfață majoră între două lumi semnificativ diferite: lumea slavă, cu specificul ei post-sovietic și lumea occidentală, cu valorile ei bine înrădăcinate ale democrației participative”, a menţionat Plahotniuc.

Prim-vicepreședintele democraților consideră că este posibil ca Moldova să joace un rol cheie îvn modul în care se vor dezvolta relațiile dintre Washington, Bruxelles și Moscova în anii următori: „Moldova trebuie să rămână un spațiu al stabilității. Alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor fi decisive, iar în acest sens reafirm angajamentul PDM de a promova stabilitatea și de a se opune oricăror forme de extremism, de dreapta sau de stânga”.

Totodată, Vlad Plahotniuc scrie că Moldova trebuie să fie luate rapit toate măsurile pentru a progresa în continuare.

Mai mult, politicianul a subliniat faptul că ridicarea barierelor economice dintre Moldova și Uniunea Europeană va duce la creșterea investițiilor străine în Moldova și va ajuta țara noastră să-și îmbunătățească balanța comercială, să-și susțină moneda națională și să crească producția industrială și agricolă.

Epresa.md menţionează că jurnalul Europolitics este ziarul elitelor politice și economice. Acetsa apare la Bruxelles în limbele engleză și franceză din anul 1972 și are birouri în mai multe capitale europene, precum și în Asia și America.Comments are closed.

Alte articole