Premierul promite compensarea pierderilor producătorilor de mere și prune

august 7th, 2014

Premierul Iurie Leancă a promis cca 180 mln lei pentru compensarea pierderilor producătorilor de prune și mere de vară, evoiți să vândă fructele procesatorilor locali în urma embargoului rusesc. Deocamdată nu este decis de unde vor fi alocați acești bani.

Procesatorii spun că ar fi pregătiți să cumpere întreaga roadă, dar cu un preț de cel mult 65 bani, mai putin de jumătate din costul net estimate de agricultori. În aceste condiții primul-ministru a anunțat că ar fi pregătit să compenseze pierderile. În schimb procesatorii nu pretend la sprijin suplimentar din partea statului.

Promisiunile au fost făcute la o întalnire a premierului cu producătorii. Mâine o discuție cu producătorii din Nord va avea loc la Edineț.2 Comentarii la “Premierul promite compensarea pierderilor producătorilor de mere și prune”

  1. Artur spune:

    Eu cred ca este o idee buna de a sustine pe fermieri in aceste momente grele. Cu toate astea, nu trebuie de plecat capul, trebuie de lucrat si de gasit piete alternative de desfacere a produselor autohtone. Nu trebuie sa uitam de faptul ca Romania este gata sa cumpere legumele si fructele moldovenesti, deasemenea Belarusul este gata sa cumpere mai mult, Ucraina deasemenea. Nu trebuie sa facem mare isterie, asa cum fac unii politicienii cu viziuni anti-statele alde Dodon.

  2. Panfilie spune:

    Dodon in general s-a curvarit cu totul. Acesta in fiecare saptamina pleaca la Moscova si anunta autoritatile moscovite despre punctele vulnerabile ale tarii noastre.

Alte articole