Președintele insistă ca misiunea de pacificatori ruși să fie schimbată

august 7th, 2014

Președintele a reiterat poziția oficială a autorităților Republicii Moldova cu privire la necesitatea retragerii de pe teritoriul țării noastre a trupelor şi stocurilor de muniţii ale Federației Ruse, precum și înlocuirea forțele de menținere a păcii din zona de securitate de pe Nistru cu o misiune civilă cu mandat internațional. Aceasta chiar dacă săptămâna aceasta MAE-ul rus a venit cu un avertisment dur la adresa Chișinăului în replica la insistența de a renunța la pacificatori.

”Prezența armatei a 14-a a Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida voinței autorităților constituționale de la Chișinău, reprezintă o încălcare flagrantă a statutului de neutralitate, stipulat în Constituția țării”, a declarat Nicolae Timofti
în timpul întrevederei cu ambasadorul Michael Scanlan, noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Șeful statului l-a informat pe ambasadorul Michael Scanlan că reintegrarea Republicii Moldova este prioritatea strategică a autorităților de la Chișinău. „Suntem deschişi pentru un compromis rezonabil prin acordarea unui statut special regiunii din stânga Nistrului în cadrul Republicii Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan a declarat, la rândul său, că „politica pașilor mici va contribui la consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului”.Comments are closed.

Alte articole