Președintele Legislativului insistă pe votarea legii despre Găgăuzia

iulie 29th, 2014

În Găgăuzia au fost mai multe ședinte comune și în rezultat a fost adoptat un proiect de modificare a 20 de legi din autonomie, care vin să îmbunătățească legislația. Este important să fie votat proiectul în lectură finală, deoarece chiar daca există două extreme totuși este important ca legea despre statutul special al Găgăuziei să funcționeze.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Corman care astăzi a făcut totalurile activității legislativului. De asemenea, Corman a declarat că se va munci în continuare pentru reglementarea diferendului transnistrean.

Printre realizările legislativului au fost nominalizate două Coduri, pachetul de legi sociale și proiectele care vizează integrarea europeană, în mod special ratificarea Acordului de Asociere a Moldovei la UE.

 2 Comentarii la “Președintele Legislativului insistă pe votarea legii despre Găgăuzia”

  1. Efim Cercas spune:

    Din pacate in regiune gagauza exista o grupare de talibani care pun sub pericol, integritaea statului R.M, legile desigur ca au multe lacune si clasa politica de la guvernare trebuie sa fie atenta dar si sevra cu autoritaile de acolo.

  2. Bogdan spune:

    Relatiile cu Gagauzia trebuie sa treaca la o alta etapa, iar situatia din regiune ne impune sa stabilim noi raporturi, mult mai avansate si bazate pe colaborare reciproca. E foarte bine ca I.Corman insista asupra acestui pachet de legi care tind sa imbunatateasca aceasta colabotare si sa o faca mult mai eficienta, mai ales ca cetatenii din regiune sustin activitatea autoritatilor de la Chisinau.

Alte articole