Primari și aleși locali din 10 raioane ale țării au anunțat că aderă la PDM!

octombrie 8th, 2014

Partidul Democrat din Moldova salută decizia unui grup de primari, reprezentanți ai mai multor localități din țară, de a se alătura echipei democrate.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai mulți gospodari au anunțat că aderă la Partidul Democrat,  după ce, unii mai înainte, iar alții în ultimul timp, au părăsit PCRM. Despre fosta lor formațiune, primarii au spus că “are păreri radicale și nu se preocupă de problemele localităților”.

“Ne-am apropiat de PDM pentru că pe oamenii din teritoriu îi interesează proiectele de finanţare, suportul Uniunii Europene. Noi ne dorim să trăim într-o ţară europeană, vrem ca fiecare localitate să fie demnă de moldoveni – frumoasă, aranjată, cu infrastructură modernă. Vrem ca cetăţenii noştri să nu mai plece peste hotare, să aibă confort în localităţile lor. Am văzut că PCRM nu poate să ofere asta: ieşire la proiectele europene care să aducă bani în localitate”, a spus unul dintre primari.

Drept exemplu, primarul Boev Petru din Biruința (raionul Sîngerei) a povestit că președintele PDM Marian Lupu a aflat despre problema pe care localnicii o aveau la rețeaua de gaze, iar la scurt timp după aceea „problema a fost rezolvată iar astăzi orașul Biruința are rețea de gaze extinsă”. “În PDM e mai multă democraţie, iar noi, ca primari, suntem ascultaţi. De câte ori ne adresăm, dumnealor ne ascultă şi ne ajută în măsura în care pot”, au povestit primarii.

Astăzi, 13 primari au anunțat aderarea la PDM:  Pîslari Andrei, din Vișneovca (r. Cantemir), Lisenco Boris, din Pivniceni (r. Dondușeni), Cebotari Valentin, din Tîrnova (r. Dondușeni), Bejenari Serafim, din Molovata Veche (r. Dubăsari), Ion Bașlî, din Gangura (r. Ialoveni), Claudia Ivanov, din Iargara (r. Leova), Maria Pisarciuc, din Taura Veche (r. Sîngerei), Boev Petru, din Biruința (r. Sîngerei), Burlacu Alexei, din Rogojeni (r. Șoldănești), Drăguță Pavel, din Răspopeni (r. Șoldănești), Taşnicenco Ivan, din Musaitu (r. Taraclia), Matveev Vasile, din orașul Cornești (r. Ungheni), Negară Valeriu, din Agronomovca (r. Ungheni).

De asemenea, doi consilieri raionali (Putregai Constantin, din Cantemir și Grosu Ștefan, din Strășeni) s-au alăturat echipei PDM.

Partidul Democrat precizează că mai mulți oameni din localitățile și raioanele menționate anterior au anunțat deja dorința de a veni alături de echipa democrată.Un comentariu la “Primari și aleși locali din 10 raioane ale țării au anunțat că aderă la PDM!”

  1. Arina spune:

    Cred ca tot mai multe persoane constientizeaza necesitatea consolidarii efortului intr-o echipa de profesionisti care ofera o perspectiva de dezvoltare atit la nivel local chit si la nivel national

Alte articole