Salarii mai mari la CFM

august 1st, 2014

Efectele reformei interne dau roade: salariul angajaților ÎS”Calea Ferată a Moldovei” va fi majorat, începând cu 1 august, cu aproximativ 15%. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul festivității prilejuite de sărbătorirea Zilei Feroviarului.

 Vasile Botnari a menționat că majorarea salariilor este un prim efect al procesului de reformă inițiat acum un an la CFM, dând asigurări ca Ministerul Transporturilor va continua să acorde o atenţie sporită dezvoltării ramurii feroviare, dar şi ridicării statutului social al angajaţilor din domeniu. „Odată cu optimizarea cheltuielilor în cadrul procesului de reformare a Căii Ferate din Moldova, va fi posibilă și majorarea treptată a salariilor angajaţilor, care vor fi remuneraţi în baza performanţelor înregistrate”, a declarat Vasile Botnari.
Un alt rezultat important pentru CFM, potrivit ministrului, este elaborarea şi aprobarea business-planului, care reflectă viziunile de dezvoltare şi modernizare. „Reteaua feroviară din Moldova necesită investiţii enorme atât în înnoirea materialului rulant – a vagoanelor de pasageri, vagoanelor marfare, a locomotivelor – dar şi a infrastructurii. Vă anunț că suntem, în acest scop, la o etapă finală pentru obţinerea finanţării de 100 milioane de euro din Băncii Europene pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare şi Băncii Europene pentru Investiţii. Planificăm să începem modernizarea liniilor de cale ferată cât mai rapid”, a punctat ministrul Vasile Botnari.
ÎS”Calea Ferată din Moldova” sărbătorește 143 de ani de la fondare. La CFM activează cca 11 mii de angajați, salariul mediu pe întreprindere fiind la moment de cca 3300 de lei.


Comments are closed.

Alte articole