Solicitarea președintelui Parlamentului pentru Hanns Seidel

iulie 10th, 2014

Igor Corman a salutat activităţile realizate de reprezentanţa Fundaţiei „Hanns Seidel” în Moldova şi a solicitat sprijin pentru dezvoltarea în anii următori a proiectului pilot, lansat de Parlament privind deschiderea a patru oficii teritoriale de informare. Primul oficiu teritorial de informare a fost inaugurat la Comrat în luna mai, cu susţinerea Programului Naţiunilor Unite. În septembrie, Legislativul intenţionează să deschidă şi celelalte trei oficii, la Edineţ, Orhei şi Leova.

Solicitarea a fost făcută la întrevederea Preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, cu reprezentanţii Fundaţiei germane „Hanns Seidel”, directorul executiv Peter Wetterauf, directorul Institutul de Colaborare şi Contacte Internaţionale, Susanne Luther, şeful Reprezentanţei în România şi Republica Moldova, Daniel Seiberling.

Reprezentanţii Fundaţiei „Hanns Seidel” se află în ţara noastră într-o misiune de documentare pentru identificarea domeniilor de cooperare cu Republica Moldova.

Peter Wetterauf a menţionat că Fundaţia „Hanns Seidel” susţine prin proiectele sale buna guvernare, democraţia, pacea, statul de drept şi dezvoltarea durabilă. Potrivit acestuia, activitatea Fundaţiei este axată pe dezvoltarea instituţională şi cea a sectorului asociativ, dar şi pe promovarea tinerilor în domeniul politic.4 Comentarii la “Solicitarea președintelui Parlamentului pentru Hanns Seidel”

 1. Oleg Ursan spune:

  Dupa parerea mea, aceste oficii de informare pentru care se obteaza sint o adevarata necesitate si cred eu oamenii vor intelege corect beneficiile apropierii de UE. Trebuie ca sa fim activi, trebuie sa se obteze pentru democratii si dezvoltare durabila a statului!!!

 2. Manza Oleg spune:

  si care este menirea acestor centre de informare?

 3. Marcel spune:

  Informatie e putere, informatia corecta reprezinta decizii corecte,cu cit mai multe astfel de centre, cu atit mai corect informata va fi populatia.

 4. Igor spune:

  Solicitarea lui Corman este adecvata si una care merita sa fie acceptata de catre fundatia germana, pentru ca avem nevoie de informatii veridice, avem nevoie de implicare si atitudine civica corecta mai ales pentru viitorul tarii noastre.

Alte articole