Sondajul CBS Axa, un FALS confirmat

august 12th, 2014

”Este evident faptul că sondajul este unul fabricat, dar nu înțeleg schimbarea de imagine și implicarea Institutului de Politici Publice în realizarea lui. Vreau să cred că IPP-ul a fost conștient de pata pe care și-a asumat-o participând și publicând aceste rezultate”. Este opinia analistului politic Alexandru Solcan, abordat de redacția deschide.md pe marginea rezultatelor sondajului publicat astăzi de IPP, CBS Axa și ziarul Panorama.

”Rezultatele nu am să le comentez, evident că ele provoacă haz, un haz care le înlătură automat orice credibilitate. Nici nu cred că este cazul să ne oprim și le acordăm timp și atenție. Sondajul o fi fost făcut prin vreo localitate pregătită din timp, sau mai știu eu…”, a adăugat Solcan.

La rândul său, directorul IPP, Arcade Barbăroșie spune că reprezentanții organizației pe are o conduce nu au chestionat segmentul politic. ”Noi am întrebat participanții la sondaj opțiunile de soluționare a conflictului transnistrean și părerea oamenilor despre Legea cu privire la cota femeilor în Parlament. Rezultatele prognozelor politice nu aparțin Institutului nostru”, a declarat Arcadie Barbăroșie, precizând că el personal se arată îngrijorat de aceste rezultate.

CBS Axa, împreuna cu Institutul de Politici Publice și Ziarul Panorama a anunţat astăzi rezultatele unui nou sondaj de opinie. Acesta a fost realizat în perioada 22 iulie – 1 august pe un eșantion de peste 1400 de persoane. Potrivit datelor, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, comuniștii ar obține 21% din voturile alegătorilor, fiind urmați de Partidul Liberal Democrat cu 13%, Partidul Liberal – 6%, Partidul Democrat din Moldova – 6,5% și Partidul Nostru (Renato Usatîi) – 6%.

În același timp, mai mulți politicieni abordați de redacția deschide.md s-au arătat fermi convinși că rezultatele sunt sunt trucate, sau în cel mai bun caz sunt modelate în funcție de mai mulți factori sociologici.

Sursa: Deschide.mdComments are closed.

Alte articole