Tablă de şah de 16 metri pătraţi, amplasată în centrul Chişinăului

august 8th, 2012
Sursa: politik.md

O tablă de şah de 16 metri pătraţi a fost amplasată astăzi, 8 august, în Scuarul Catedralei din capitală, relatează politik.md.

 

Din aceeaşi sursă mai aflăm că, acţiunea vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii” să poată profita de un joc în aer liber, astfel încât, în spaţiul public să existe mai multă interacţiune, mai multă activitate sănătoasă. Piesele sunt confecţionate din lemn, au înălţimea de 50-100 cm şi pot fi manevrate uşor.

 

„Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot ceea ce avem de făcut în continuare”, a precizat primarul general, Dorin Chirtocă, care a participat la inaugurare.

 

Potrivit Politik.md, în cadrul evenimetului, primarului Capitalei i-a fost conferit titlul de „Preşedinte de onoare al Academiei Naţionale de Şah din Moldova”.

 

Precizăm că, tabla de şah a costat Primăria 30 mii lei şi va rămâne amplasată în preajma Catedralei pe durata sezonului estival.Comments are closed.

Alte articole