Tichetele pentru carburanți vor fi interzise

iunie 25th, 2014

Tichetele pentru carburanți care stipulează cantitatea în litri vor fi interzise, iar la benzinării va trebui de achitat doar la casa din interior. Tichetele deja eliberate vor fi acceptate în circuit până la finele anului.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a declarat că ar trebui să avem un acord cel puțin virtual al beneficiarilor, nu doar al petroliștilor. Petroliștii vor ca tichetele să fie valabile până la finele anului. Noi avem mii de tichete eliberate până după 30 septembrie. Ar fi corect să acordăm jumătate de an pentru conformare. Fie trebuie să găsim o formula pentru compensare.

Anatol Arapu, ministru Finanțelor, a declarat că tichetele sunt un instrument comercial și în contracte este stipulat când și cum funcționează și în ce condiții se retrag. De altă parte, vicepremierul Lazăr susține că tichetele sunt niște recipise.

Premierul Iurie Leancă a spus că cel mai important este că s-a ajuns la decizia de eliminare a acestor tichete și din momentul adoptării deciziei nu se vor emite tichete noi.Comments are closed.

Alte articole