Tinerii democrați merg în UE

iulie 22nd, 2014

48 de tineri din Moldova vor efectua, în perioada 22-27 iulie a.c., un turneu de informare prin mai multe state europene, în cadrul proiectului “EUROTUR”, inițiat de Organizația de Tinert a  Partidului Dmocrat din Moldova. Tinerii vor avea  ocazia să observe și să-și consolideze cunoștințele despre Uniunea Europeană într-un mediu plăcut și interactiv.

Timp  de 5 zile, participanții la proiect vor avea posibilitate să cunoască  mai îndeaproape instituțiile Uniunii Europene, dar și de a participa activ în dialoguri despre probleme  de actualitate cu europarlamentari și colegii din organizațiile de tineret ale partidelor social-democrate din Austria și Ungaria.
„Semnarea și ratificarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va implica o serie de modificari substanțiale în viața cetățenilor noștri, dar și un efort enorm din partea partidelor  aflate la Guvernare. Avansarea în parcursul nostru european nu se poate realiza însă decât în măsura în care sunt înțelese corect și acceptate  de către societate modul de functionare și rolul Uniunii Europene. Este extrem de important ca cetățenii să fie  informați corect despre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, iar asemenea vizite fac ca aceste cunoștințe să fie obținute din propria experiență”, a remarcat președintele PDM, Marian Lupu, în discuțiile cu cei 48 de tineri înainte de plecare.
Președintele Organizației de tineret a PDM, Victor Zubcu, a menționat ca participanții la proiect au fost aleși în așa mod ca să reprezinte toate organizațiile raionale ale TD PDM, iar prin lansarea proiectelor informative de acest fel PDM confirmă promisiunea făcută de conducerea partidului de a implica activ tineretul în viața social-politică a țării.
”EUROTUR” este un proiect al Organizației de Tineret a PDM, care presupune organizarea vizitelor în ţările Uniunii Europene, cu scopul de a studia viaţa, mentalitatea, valorile cetăţenilor europeni. Acest proiect are un scop educativ, turistic. Pe lângă programul de întrevderi la instituțiile oficiale, tinerii vor avea parte și de un program social amplu.


2 Comentarii la “Tinerii democrați merg în UE”

  1. Dinis spune:

    Tinerii din PDM chiar merita sa mearga intr-un asemenea tur deoarece ei sunt unii din principalii promotori a Uniunii Europene in Republica Moldova, TD a avut chiar si campanii de informare destinate tineretului din RM in privinta la Integrarea in UE.

  2. Nicu spune:

    Tinerii din PDM mereu au obtat pentru dezvoltarea propriilor cunostinte, pe proiecte necesare in societate si au fost activi si implicati in majoritatea proiectelor. Cred eu avem un viitor luminos anume prin astfel de tineri, care vor sa-si aduca aportul la evolutia sociala, politica si economica a tarii.

Alte articole