TOPUL muzicienilor cu cele mai mari venituri în 2013

martie 12th, 2014

Cântăreaţa americană Taylor Swift a revenit pe primul loc în topul Billboard al muzicienilor cu cele mai mari venituri anuale, acesta fiind un titlu pe care tânăra artistă de pop-country l-a deţinut şi în 2012, dar pe care l-a pierdut anul trecut în faţa Madonnei.

Taylor Swift, în vârstă de 24 de ani, a câştigat 39,7 milioane de dolari în 2013, din vânzări de discuri, redevenţe şi concerte , potrivit revistei Billboard, informează bbc.co.uk, potrivit mediafax.ro.

Un alt star al muzicii country, cântăreţul american Kenny Chesney, ocupă locul al doilea în acest clasament, cu venituri de 32,9 milioane dedolari.

Cântăreţul pop Justin Timberlake completează podiumul, ocupând locul al treilea, cu venituri de 31,5 milioane de dolari.

Trupele rock Bon Jovi şi The Rolling Stones completează Topul 5 pe 2013, cu venituri de 29,4 milioane de dolari, respectiv 26,2 milioane de dolari.

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari încasări din 2013 este completat de Beyonce (24,4 milioane de dolari), Maroon 5 (22,3 milioane de dolari), Luke Bryan (22,1 milioane de dolari), Pink (20 de milioane de dolari) şi Fleetwood Mac (19 milioane de dolari).

Topul a fost alcătuit pe baza datelor furnizate de Nielsen SoundScan, Nielsen BDS şi Billboard Boxscorse. Editorii revistei Billboard au folosit în calculele lor formele standard pentru determinarea redevenţelor şi a taxelor de manageriat artistic. În privinţa concertelor, ei au acordat fiecărui artist 34% din vânzările de bilete, un procent considerat clasic, ce rămâne de oAlte articole