Transferuri cu comision de 5 euro din Spania și Portugalia

iulie 30th, 2014

Posta Мoldovei va semna un accord ce stipulează transferuri de bani cu un commission de 5 Euro cu Portugalia şi Spania, față de peste 40 euro cât este în present. Un acord similar  a fost anterior semnat cu Italia.

Potrivit directorului general al Poştei Moldovei, Sergiu Nastas, transferurile băneşti prin intermediul oficiilor poştale sunt mult mai accesibile şi pentru oamenii din raioane: „La orice oficiu poştal din orice localitate a Italiei pot să transfere în baza unui act de identitate, pot să trasfere o sumă de bani de la un euro la o mie de euro cu 5 euro, ceea ce deja de la dă posibilitate să nu trimitem banii prin diferite metode spre exemplu microbuze, persoane private”.

Experţii spun că, în acest mod, va fi stimulată concurenţa între instituţiile financiare, iar acest lucru va duce la reducerea tarifelor stabilite de bănci. Potrivit specialiștilor în perspectivă grație acestor acorduri remitenţile în mare parte vor fi transferate prin sistemul bancar. Ministrul Tehnologiei Informaționale Pavel Filip a declarat recent că noul commission în cazul Italiei va fi aplicat din 6 octombrie current.

În primele cinci luni ale acestui an, în Moldova au fost transferaţi peste 600 de milioane de dolari.Un comentariu la “Transferuri cu comision de 5 euro din Spania și Portugalia”

  1. victor spune:

    imi place ceea ce face Pavel Filip, un ministru la locul potrivit. Politici concrete, idei geniale. Mai rau ca uneori cancelaria de stat ii mai preiau ideile.

Alte articole