Transferuri mai ieftine și repatriere fără taxe

iulie 28th, 2014

Migranții vor fi scutiți de taxe vamale aferente bunurilor deținute de cetățenii moldoveni din străinătate, iar comisionul pentru  tranferurile de bani va fi de doar 5 euro. Sunt proiecte promovate de PDM despre care a vorbit astazi liderul formațiunii Marian Lupu.

Președintele PDM  susține că parteneriatul dintre Posta Moldovei și  cea din Italia, Portugalia și Spania  oferă cetățenilor posibilitatea să expedieze bani prin intermediul oficiilor poștale. Astfel, pentru un transfer de până la o mie de euro, comisonul va fi de 5 euro. “Aceste transferuri bănești sunt de o importanță extraordinară pentru economia țării. Vom lucra și în continuare pentru că prin alte sisteme bănești, știți bine, aceste comisioane sunt de zeci de ori mai mari”, a declarat Lupu.

“Rămânem un partid interesat îndeaproape de soarta moldovenilor oriunde s-ar afla ei, fie aici, fie în Italia, Spania, România, Rusia, Ucraina sau alte țări”, a subliniat Marian Lupu.

Liderul democrat a anunțat în context că va promova pentru lectura a doua proiectul lansat de Președintele Parlamentului, Igor Corman, care presupune scutirea de taxe vamale aferente bunurilor deținute de cetățenii moldoveni din străinătate.

 Un comentariu la “Transferuri mai ieftine și repatriere fără taxe”

  1. Maxim spune:

    Un pas im,portant care ii va motiva pe moldovenii de peste hotarele tarii sa trimita si mai multi bani in tara de bastina, eu cred ca este o realizare marcanta a ministerului condus de Pavel Filip.

Alte articole