Ultima zi de campanie electorală în România: Victor Ponta rămâne favoritul alegătorilor

octombrie 31st, 2014

Victor Ponta rămâne favoritul românilor la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Actualul premier român este cu 11 la sută peste contracandidatul său Klaus Iohanis. Cel puţin aşa arată datele ultimului sondaj efectuat Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) înainte de scrutin, scrie publika.md.

Astfel, rezultatele studiului confirmă scorurile prezentate şi săptămâna trecută. Victor Ponta se menţine la 40%, în timp ce principalul său contracandidat,Klaus Iohannis, se află la distanţa de puţin peste 10%, cu 29% dintre repondenţi, nereuşind să depăşească pragul psihologic de 30%.

Călin Popescu Tăriceanu nu depăşeşte 10% din voturi, iar pe locurile următoare se situează Elena Udrea şi Monica Macovei. Prezenţa la vot prognozată pentru turul 1 este de 53-55%.

Mai mult, rezultatele sondajului arată că Victor Ponta îşi menţine avansul şi în turul doi.
Sondajul a afost efectuat în perioada 27-29 octombrie 2014, pe un eşantion de 1 103 persoane. Datele au fost culese în ultimele trei zile pentru calibrarea sondajului din ziua votului, ale cărui rezultate vor fi făcute publice la finalul zilei.Comments are closed.

Alte articole