Un concert de excepție Renaște Moldova

iulie 14th, 2014

Un concert de muzică clasică a avut loc  duminică la Sala cu Orgă din Capitală. Concertul a fost organizat în cadrul Campaniei de Colectare de Fonduri „Renaşte Moldova”.

Iubitorii de muzică clasică au putut asculta timp de două ore, muzică live exclusiv la instrumente cu coarde  vioară, violă, violoncel şi contrabass, semnată de compozitori de valoare precum Felix Mendelsson, Astor Piazzolla, Dmitri Şostakovici și Piotr Ceaikovski.

Concertul a fost dirijat de Gabriel Bebeşelea din România, iar în calitate de soliști a evoluat Alexandra Tirsu – vioară care studiază la Viena şi Dan-Iulian Druţac – vioară care studiază la Londra. Anul acesta evenimentele de vară realizate de Chişinău Youth Orchestra se alătură campaniei de colectare de fonduri „Renaşte Moldova” proiect iniţiat de Institutul Mamei şi Copilului în scopul modernizării blocului maternităţii.

Chişinău Youth String Orchestra a fost fondată în  iulie 2011 de către Asociația Muzical-Corală din Chișinău la inițiativa tânărului muzician Andriano Marian, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului şi este formată din 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani care studiază în instituții reprezentative din Chișinău, București, Londra, Viena, Moscova și Sankt-Petersburg.3 Comentarii la “Un concert de excepție Renaște Moldova”

  1. Daniela Strungaru spune:

    Renaste Moldova este una dintre campaniile cu impact social benefic, iar colectarea fomdurilor se face intr-adevar pentru un scop nobil-renovarea si modernizarea Institutului Mamei si Copilului!

  2. Oleg spune:

    Iata prin ce se apreciaza un om, prin ceea ce face, prin fapte si realizari concrete,nu prin ceea ce se vorbeste la piata despre el, Plaha jos palaria pentru aceasta idee.

  3. Nicu spune:

    Eu cred ca si faptul ca I.Corman a venit cu apelul catre deputati de a contribui cu o zi din salariu pentru campania „Renaste Moldova” este o intentie foarte buna, care arata atitudinea fata de unul din cele mai importante spitale din RM. Astept ca aceasta campanie sa atinga scopul pus spre realizare.

Alte articole