Reacția PLDM la decizia CEDO

iulie 15th, 2014

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a respins reclamația lui Vlad Filat și a formațiunii liberal-democrate împotriva Republicii Moldova, în care fostul premier contesta decizia Curții Contituționale în urma căreia nu putea fi numit în calitate de candidat la funcția de șef al executivului din cauza suspiciunilor de implicare în acte de corupție.

În legătură cu decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind neadmiterea spre examinare în fond a cererii depuse de PLDM şi liderul formaţiunii, Vlad Filat, formațiunea anunță că ”o problemă politică din Moldova își va găsi rezolvarea tot aici în Republica Moldova, iar cetățenii sunt cei care vor decide în final”.

Potrivit Realitatea.md,  pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul preşedintelui, Nicolae Timofti, prin care Vlad Filat a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru. În hotărâre, Curtea a statuat că este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate sau care au fost demise pentru motive de corupţie. În urma deciziei CC, Vlad Filat a fost înlocuit de Iurie Leancă.

 Comments are closed.

Alte articole