Vlad Plahotniuc, la un concert simfonic, aşa cum puţini l-au mai văzut

august 23rd, 2014

Politicianul Vlad Plahotniuc şi-a făcut astăzi prezenţa la un concert simfonic, aşa cum puţini l-au mai văzut. Fondatorul Edelweiss şi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat a interpretat, la trompetă, piesa Mammy Blue, alături de Chişinău Youth Orchestra, în scuarul Catedralei. Publicul l-a aplaudat la scenă deschisă.

„Simt nişte clipe plăcute din copilărie şi v-am spus că şi astăzi muzica este un refugiu pentru mine. Vă mulţumesc foarte mult”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Oamenii au rămas impresionaţi de concertul organizat în centrul capitalei și spun căşi-ar dori mai multe acţiuni de acest fel:

„Frumos. A avut curaj. Mai mulţi să iasă în scenă. Cred că muzica îi ceva frumos. Bravo!”.

„Sunt fascinat de seara asta. O plăcere, o sărbătoare. Să vezi în scena noastră aşa un pumn de mărgăritare care ne aduc muzica din toate colţurile”.

„Mă bucur să văd mulţi tineri şi acesta e un semn că muzica asta are viitor”.

Instrumentiştii au interpretat piese ale unor compozitori cu renume.

„Mai multe capodopere ale repertoriului orchestral: uvertura de la opera „Nunta lui Figaro”. O să aibă şi o mică crâmpeie de tangou, de la anotimpurile lui Piazzola ,,Vara” şi la final „Pasărea de foc” de Stravinski”, a declarat dirijorul principal, Gabriel Bebeşelea.

Organizatorii evenimentului spun că, pe lângă satisfacţia pe care le-a adus-o publicului, concertul are şi o misiune nobilă, aceea de a colecta fonduri pentru campania „Renaște Moldova”.

„Ne dorim să aibă loc o sărbătoare a sufletului. Principalul scop este să adunăm conturi pentru mişcarea „Renaşte Moldova”, pentru că aceşti copilaşi au nevoie de ajutor”, a susţinut preşedintele Asociaţiei Muzical-Corale, Elena Marian.

Campania „Renaște Moldova” are scopul de a colecta fonduri pentru modernizarea Maternităţii Institutului Mamei şi Copilului. Partenerul principal al evenimentului este Fundaţia Edelweiss, care a donat cea mai mare sumă de bani – aproape două milioane de lei.

Sursa: publika.mdComments are closed.

Alte articole