Voronin confirmă că Tkaciuk a încercat să-l includă pe Veaceslav Platon în lista electorală a PCRM

octombrie 22nd, 2014

Vladimir Voronin a confirmat informația vehiculată anterior în presă precum că Mark Tkaciuk ar fi încercat să includă în lista electorală a Partidului Comuniștilor mai mulți oameni de afaceri.

Potrivit liderului PCRM, printre cei propuși de fostul comunist se afla și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cu relații importante la Moscova, relatează UNIMEDIA.

„Așa interese au fost și nu numai din partea lui Tkaciuk. Au fost așa propuneri. Nu-i țin minte pe toți din această listă: un oarecare Victor Josu, fost redactor la „Moldavskie Vedomosti”. Altul era legat de actualul președinte al Partidului „Patria”, fostului ambasador moldovean în România, Emilian Ciobu. Unul din oameni propuși în acea listă este un oarecare Veaceslav Platon. Mai erau și alții”, a dezvăluit Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Lista de oameni de afaceri propusă de Tkaciuk ar fi fost din start respinsă de Comitetul Central al PCRM, fiindcă se luase decizia ca printre candidații formațiunii să fie doar membri PCRM. „Azi în lista noastră de candidați sunt doar membri ai PCRM”, a subliniat Vladimir Voronin.
Întrebat de ce Alexandr Bannicov se regăsește în primii 15 pe listă, dacă PCRM s-a declarat mereu împotriva celor care fac milioane, acesta a răspuns: „Prima dată aud de acest Bannicov. Pentru ce un milion, ce să faci cu el? Să stai să numeri noapte bani? Hai să fim serioși. Dacă organele competente să verifice declarațiile de avere și dacă vor găsi ilegalități, necorespunderi cu normele juridice, el va fi exclus. Nicio problemă”, a declarat liderul formațiunii.
Sursa: UNIMEDIA


Comments are closed.

Alte articole