Ambasada SUA băgată în ceață de Usatîi: Ba se plânge, ba îi amenință că face karaoke în sediul ambasadei

noiembrie 28th, 2014

Astăzi, după decizia Curții de Apel, Renato Usatîi s-a adresat Ambasadei SUA de la Chișinău cu o plângere privind încălcarea drepturilor formațiunii sale. Ambasada SUA a emis un comunicat pe margine acestui subiect, în care declară:

”Ambasada SUA s-a autosesizat în privința deciziei luate de Curtea de Apel de a exclude partidul Patria din lista electorală. Deși nu suntem la curent cu toate dovezile luate în considerare de Curtea de Apel în cazul dat, suntem extrem de îngrijorați de respectarea supremației legii și asigurarea unui proces electoral democratic și corect. Apelăm la toate părțile implicate să respecte legislația în vigoare și pe 30 noiembrie să ofere posibilitate poporului Moldovei să-și facă alegerea democratică în condiții pașnice cu respectarea standardelor internaționale și a principiilor democratice”, notează zdg.md.

Amintim că anterior, Renato Ustâi a declarat în iunie 2014 că ”va închide Ambasada SUA și va deschide acolo un Club Karaoke”. Usatâi vrea să închidă Ambasada SUA Atunci, Ambasada SUA nu a comentat această declarație a acestui personaj. Nici Renato Usatâi nu și-a cerut vreo dată scuze de la Ambasada SUA. Astăzi, însă, a decis să se adreseze după ajutor anume la această ambasadă, demonstrând că acceptă deja corpul diplomatic american de la Chișinău.Comments are closed.

Alte articole