Familia antiromânului Petrenco, liderul Antifa, prosperă tocmai în România!

decembrie 4th, 2014

Soacra deputatului Grigore Petrenco, implicat recent într-un accident rutier în judeţul Iaşi, România, figurează ca fiind acţionară la o firmă din municipiu. Societatea are sediul la Habitat proiect şi este distribuitor exclusiv de produse cosmetice pentru celebrul Atelier Make-Up Paris, scrie ziaruldeiasi.ro.

Grigore Petrenco, deputatul ales pe listele comuniştilor, implicat recent într-un accident rutier în judeţul Iaşi, dă târcoale capitalismului la Iaşi. Deşi controversatul politician este cunoscut ca un comunist înverşunat şi în legături strânse cu gruparea antifascistă „Antifa”, soţia acestuia, Lilia, (FOTO) este distribuitor exclusiv de produse cosmetice pentru celebrul Atelier Make-Up Paris la Iaşi.

Afacerea soţiei lui Petrenco se derulează în România prin firma SC Atgaya SRL, înfiinţată la Iaşi în august 2011 prin mama sa, Svetlana Cotelnic, în prezent cetăţean moldovean, dar născută în localitatea Lvov din Ucraina în mai 1952. Din acel moment, în acţionariatul firmei nu au mai intervenit modificări, mama Liliei Petrenco fiind cea care deţine 100% din acţiuni şi unic administrator al societăţii care distribuie renumitele produse cosmetice în România, Albania, Georgia şi Azerbaidjan.

Cel mai probabil, firma cu domeniul de activitate în comerţul cu produse cosmetice şi de parfumerie a fost înfiinţată în mod expres pentru acest parteneriat cu Make-up Atelier Paris. La numai patru luni de la înfiinţare, brandul renumit pentru cursurile de machiaj profesionist susţinute de Luciana Sasu şi-a deschis la Iaşi prima şcoală de make-up din România, în Bucureşti fiind deschisă o unitate similară abia în anul următor. 

În momentul înfiinţării, firma SC Atgaya SRL a activat într-un apartament de pe bulevardul Nicolae Iorga, iar la câteva luni distanţă a fost înfiinţat un punct de lucru în clădirea de birouri Habitat, aparţinând omului de afaceri Gheorghe Pleşu, situată pe bulevardul Carol I, Copou.

După alte câteva luni, în februarie 2012, societatea a deschis un punct de lucru şi în Timişoara, însă în prezent acest sediu secundar nu mai figurează în datele de la Oficiul Naţional Registrul Comerţului. În vara anului 2012, Lilia Petrenco a renunţat definitiv la sediul din Nicolae Iorga şi şi-a mutat toată activitatea în Copou, schimbare ce a culminat cu o creştere a rezultatelor financiare.

Deşi din momentul înfiinţării nu a declarat niciodată vreun angajat, datele raportate de societatea SC Atgaya SRL la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, arată o evoluţie constantă a firmei.

Astfel, după mai puţin de jumătate de an de la începerea activităţii, firma soacrei lui Petrenco a avut o cifră de afaceri de aproximativ 42.000 lei moldoveneşti şi pierderi de circa 122.000 lei moldoveneşti, care pot fi justificate prin investiţia în înfiinţarea firmei. În numai un an, afacerile firmei au urcat până la peste 1.135.000 lei româneşti, doar că simultan au crescut şi pierderile până la 164.000 lei moldoveneşti.

SURSA FOTO: Facebook/Lilia Petrenco

Începând de anul trecut, SC Atgaya SRL a început să devină profitabilă, soacra lui Petrenco reuşind să scoată un profit net de peste 273.000 lei moldoveneşti, la o cifră de afaceri de 2.775.000 lei româneşti. De asemenea, concomitent cu creşterea cifrei de afaceri a crescut şi cuantumul datoriilor firmei, de la 610.000 în 2011, la peste 4.078.000 lei moldoveneşti anul trecut.

Publicaţia din România scrie că Grigore Petrenco, în vârstă de 34 de ani, este un controversat om politic din Republica Moldova care, din 2005, este deputat susţinut de Partidul Comuniştilor. Însă, la alegerile de duminică, Petrenco a figurat pe listele partidului „Patria”, condus de un alt om politic controversat, Renato Usatîi.

De asemenea, despre Petrenco se spune că ar controla gruparea extremistă Antifa, suspectată de pregătirea unor violenţe după alegerile parlamentare de duminică. Organizaţia Antifa Rezist este o mişcare antifascistă creată recent în Republica Moldova şi neînregistrată oficial.Comments are closed.

Alte articole