Jurnal TV, prins din nou cu manipularea! Focus Sat a sistat emisia mai multor posturi, inclusiv Prime şi Canal2

noiembrie 27th, 2014

Postul de televiziune Jurnal TV, despre care se ştie că este finanţat de fraţii Ţopa, care se ascund peste hotare de justiţia moldovenească, a încercat joi să facă o nouă campanie de dezinformare care însă s-a dezumflat din start ca un balon de săpun, scrie bloggerul Ion Manole pe voxpublika.

”Retransmisia Jurnal TV, sistată imediat după anunţul privind dezvăluirile despre Plahotniuc” , titra postul de televiziune ca de fapt, din textul aşa-zisei ştiri să aflăm că de fapt Jurnal TV nu mai este retransmis pe reţeaua Focus Sat, despre care majoritatea cetăţenilor moldoveni probabil nici nu au auzit.

De fapt, din informaţiile pe care le deţinem, este vorba despre o decizie a Focus Sat despre care Jurnal TV a fost atenţionat din timp. Toată fabula constă în aceea că Focus Sat, care se confruntă cu probleme financiare, nu-şi mai permite să difuzeze posturi locale. În această situaţie, instituţia le-a propus posturilor locale să achite câte 2.000 de euro lunar pentru a fi retransmise, iar pentru că televiziunea lui Ţopa a refuzat acest lucru, respectiv a fost scoasă din grilă.

Pentru a confirma acest lucru, trebuie să menţionăm că de joi nici posturile Prime şi Canal2 nu mai sunt difuzate pe Focus Sat. Asta cumva înseamnă că tot Plahotniuc le-a scos din grilă?

Dar haideţi să apelăm un pic şi la logică. Dacă Plahotniuc ar fi vrut să scoată Jurnal TV de pe piaţa informaţională ar fi decis să-l scoată de pe Focus Sat, un operator de cablu care nu este nici pe departe unul din liderii de pe piaţă? Putem fi siguri că ar fi găsit soluţii mult mai eficiente. Astfel că această nouă campanie de dezinformare nu e decât o nouă bulă de aer.

Ne-am deprins déjà cu toate atacurile celor de la Jurnal TV, mânuiţi de fraţii Ţopa, la adresa Partidului Democrat şi a lui Vlad Plahotniuc. Toate rapoartele de monitorizare efectuate atât de societatea civilă cât şi de Consiliul Coordonator al Audiovizualului denotă că această televiziune manipulează şi încalcă toate principiile jurnalistice. Sigur că presa trebuie să fie liberă şi independentă şi să asigure pluralismul de opinie.

Dar mai există şi limite. Inclusiv ale bunului simţ”.Un comentariu la “Jurnal TV, prins din nou cu manipularea! Focus Sat a sistat emisia mai multor posturi, inclusiv Prime şi Canal2”

  1. Buba spune:

    Toată buba e în faptul că Focussat nu e operator de cablu, nici pe departe lider de piață, ci UNICUL operator de SATELIT din Moldova. Iar Prime și Canal2 aparțin lui Plohotniuc, pe care le-a închis să nu dea apă la moara celor de la Jurnal.
    Mai pe scurt, minciuni. O campanie electorală care a scos tot rahatul la suprafață. Poftă bună, moldoveni!

Alte articole